Ostukorvis pole tooteid.

Summa: 0,00 €

Saiavorm nutella ja banaaniga

09.04.2018
blog

KOOSTISOSAD:

8-10 viilu röstsaia VÕI

3-4 croissant'i e. sarvesaia

Nutella šokolaadi-pähklikreemi

2 küpset banaani

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 dl piima

2 suurt muna

2 tl pruuni suhkrut

võid vormi määrimiseks

VALMISTAMINE:

Rösti saiad kergelt. Määri kõikidele saiaviiludele Nutellat (nii paksult kui ise soovid). Purusta banaan kahvliga ning kata pooled Nutellaga kaetud saiad banaanipüreega. Tõsta saiapooled kokku - üks banaaniga, teine ilma. Lõika diagonaalselt kaheks või neljaks. Pane saiatükid võiga määritud ahjuvormi.

(Kui kasutad sarvesaiu, siis lõika need pooleks ja määri Nutella ja banaanipüreega kokku. Tõsta sarvesaiapooled kokku, tükkideks lõigata pole vaja.)

Klopi või vahusta kergelt muna suhkru ja vanillisuhkruga. Kuumuta piim keemiseni, nirista pidevalt segades peene nirena sisse munasegu. Tõsta tulelt ning vala vormi saiatükkidele. Lase 10-15 minutit seista, et saiad imaksid vedeliku endasse.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35 minutit.

Serveeri soojalt või külmalt piimaga.

Kui soovid, võid võtta vedelikuks 4 dl piima - siis saad veidi lahjema saiavormi.
Nutella kogust pole ette antud - seda määri (sarve)saiaviilule oma äranägemise alla. Mida rohkem, seda maitsvam ;)

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.