Ostukorvis pole tooteid.

Summa: 0,00 €

Ferrero Rocheri tort

09.04.2018
blog

KOOSTISOSAD:

Pähklibiskviit:

5 suurt muna

85 g suhkrut (1 dl)

2 sl nisujahu

2 sl kakaopulbrit

2 tl küpsetuspulbrit

4.25 dl jahvatatud sarapuupähkleid

Vahele:

200 g hakitud tumedat šokolaadi

200 g pehmet toasooja võid

7 sl Nutellat

2.5 dl purustatud vahvlilehti

Kaunistamiseks:

10 Ferrero Rocher'i kommi

70 g sarapuupähkleid (nt Germund)

VALMISTAMINE:

Pähklibiskviidi tegemiseks klopi munad suhkruga tugevaks, heledaks ja kohevaks vahuks. Sõelu küpsetuspulber, kakao ja jahu pähklite hulka, siis sega õrnalt munavahu hulka. Kalla tainas võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm koogivormi sisse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni biskviit on küpsenud.

Kreemi jaoks sulata šokolaad vesivannis, lase jahtuda. Hõõru toasoe või ja Nutella omavahel ühtlaseks, siis klopi juurde sulatatud šokolaad.

Rösti kaunistamiseks mõeldud pähklid kuival kuumal pannil aromaatseks. Lase jahtuda, siis haki jämedalt. 

Tordi kokkupanek: lõika jahtunud pähklibiskviit 2 või 3 kihiks. Määri šokolaadikreem tordikihtide peale, puista üle vahvlipuruga. Tõsta tordikihid üksteise peale. Määri šokolaadikreemi ka tordi pealmisele kihile ning külgedele. Kaunista küljed röstitud sarapuupähklitega. Tordi peale aseta poolitatud Ferrero Rocher kompvekid.

Hoia kooki serveerimiseni külmkapis. 

Mugandatud Momsdish.com blogist, kes omakorda leidis retsepti poolakeelsest mniam-mniam blogist. Nami-Nami jaoks pildistas Kaare.