Retseptid

Ferrero Rocher pistaatsia panna cotta

KOOSTISOSAD
8 Ferrero Rocheri
1-liitrine vahukoor
140g pistaatsiapähklid (kooritud)
80 g tuhksuhkrut
20 g želatiini
50 g tumedat šokolaadi
Söödavad kuldsed lehed

Valmistamise aeg: 15 min.

JUHEND
1. Leotage želatiin külmas vees 10 minutit, kuni see on pehme. Peenestage pistaatsiapähklid, kuni sa saad sellest pasta ning vala pannile. Lisa vahukoor ja segage. Lisage tuhksukur ja hoia kuni segu hakkab keema.
2. Eemaldage kuumuselt, lisage želatiin ja segage lahustumiseni. Jaga segu kaheksasse vormi ja aseta külmkappi 6 tunniks jahtuma, kuni see on tahke.
3. Serveerimiseks pöörake iga panna cotta tagurpidi. Kaunista Ferrero Rocheri, riivitud tumeda šokolaadi ja kuldlehtedega.

Allergeenid: sarapuupähklid, sojaletsitiin, koor, pistaatsiapähklid

Allikas: Ferrerorocher.com

Kinder munad šokolaadikreemiga

KOOSTISOSAD
Kreem:
2dl vahukoort
tumedat küpsetusšokolaadi
Lisaks:
8 Kinder muna
Värvilisi kaunistusi

VALMISTAMINE:

Sulata madalal kuumusel šokolaad ja 1/2dl vahukoort. Segada ühtlaseks ja lasta jahtuda umbes 30 kraadini.
Vahusta ülejäänud koor ja segage jahutatud šokolaad vahukoorega kokku. Asetage kreem külmkappi 1/2 tunniks.
Peske kuumas vees nuga ja kuivatage. Lõika Kinder muna šokolaadikaas ettevaatlikult kuuma noaga ära ja võtke üllatus välja. Valage šokolaadi kreem šokolaadimunasse ja kaunistage.

Idee: k-ruoka.fi

Nutella toorjuustukook

KOOSTISOSAD

Põhi:

120 g häid muredaid küpsiseid
50 g toasooja pehmet võid
3 sl hakitud röstitud sarapuupähkleid

Kate:

500 g toorjuustu
400 g purk Nutella šokolaadi-pähklikreemi

Peale:

5 sl hakitud röstitud sarapuupähkleid
mõned terved pähklid kaunistuseks

VALMISTAMINE:

Vooderda 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.

Purusta küpsised köögikombainis jämedakoeliseks puruks. Lisa või ja 3 sl hakitud röstitud sarapuupähkleid. Töötle ühtlaseks.

Suru saadud küpsisepurusegu ühtlase kihina koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.

Sega mikseri abil toorjuust ja Nutella ühtlaseks. Kalla jahutatud koogipõhjale, silu pealt ühtlaseks. Puista peale ülejäänud sarapuupähklipuru.

Pane kook vähemalt 6 tunniks külmkappi, soovitatavalt üleöö. Serveeri külmkapikülmalt, kaunistuseks mõned terved pähklid.

Idee: Kidspot.com.au, retsepti tuunis ja pildi tegi Martiina.

Müsliküpsised

KOOSTISOSAD

Põhi:

200 g Bonavita müslit
50 g jahu
1 muna
50 g võid
75 g mett (soovikorral)

Peale:

150 g tumedat šokolaadi

VALMISTAMINE:

Sega ühes kausis müsli ning jahu. Teises kausis sulata või ning vispelda muna sinna sisse.
Seejärel sega kõik koostisained omavahel kokku ning lase 10-15 minutit seista.
Pane valmis ahjuplaadile küpsetuspaber ning vormi niiskete kätega pallikesed. Aseta need ahjuplaadile ning suru õrnalt lamedaks.

Küpseta ahjus 15 minutit 170 kraadi juures.

Sulata 150g šokolaadi mikrolaineahjus või vesivannil. Kui küpsised on jahtunud, siis pane õrnalt küpsis sulatatud šokolaadi sisse nii, et põhi oleks kaetud. Lase šokolaadil taheneda ning naudi.

Antud kogusest saab kuni 20 küpsist (oleneb kui suuri küpsiseid teha tahad) ja üks küpsis olenevalt suurusest sisaldab 70-100 kalorit